Нове

Смачні ліниві хачапурі на кефірі

Кавказька випічка відрізняється своїми неперевершеними смаковими характеристиками. Але, на жаль, не всі її вміють готувати. Є простий рецепт, який вийде у кожної господині, – це ледачі хачапурі на кефірі. Традиційні коржики з сиром готуються на дріжджовому тісті. А основа спрощеного варіанта випікання готується на кефірі. Вона замішується за лічені хвилини. Крім того, ліниві хачапурі смажаться на сковороді. Тому рецепт можна взяти для випадку, коли гості на порозі.

Для приготування основи нам знадобиться кефір середньої жирності. Можна працювати з кислим продуктом. Сир використовуємо будь-який. Бажано брати твердий, який добре плавиться. Але можна використовувати сулугуні. Бажано спробувати приготувати коржики з різними варіантами сиру, щоб вибрати найкращий для себе варіант.

Ліниві хачапурі готуються неймовірно просто. Усі компоненти змішуються до однорідної маси, а потім обсмажуються на сковорідці. Коржики виходять смачними та ситними. Їх можна використовувати як самостійну страву і подавати до чаю або кави. Хачапурі можна використовувати замість хліба, доповнюючи супи, другі страви та салати. Вони підійдуть як ситне перекушування, коли немає часу на повноцінний прийом їжі.

Сирна випічка чудово виглядає на столі. Вона не тільки ароматна і смачна, але ще й має золотисту скоринку, завдяки якій коржики хочеться відразу спробувати. Готувати їх краще більше, тому що вони з’їдаються швидко! Класичний варіант робиться виключно з додаванням сиру. Але за бажання до складу тіста можна додати подрібнену свіжу зелень. Страву можна й ускладнити. Після перевертання коржика, коли обсмажується друга сторона, у центр можна розбити перепелине яйце. Вийде свого роду хачапурі по-аджарськи.

Інгредієнти:

  • Кефір – 100 мл;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Вершкове масло – 15 г;
  • Пшеничне борошно – 50 г;
  • Сіль – щіпка.

Приготування:

У глибокій мисці збиваємо кефір із щіпкою солі та яйцем до утворення однорідної маси;

Сир натираємо на середній тертці та вводимо до інших компонентів;

Додаємо до маси борошно і вимішуємо до зникнення грудочок. Тісто має вийти досить густим і в’язким;

У сковороді розігріваємо вершкове масло, викладаємо нашу основу, формуючи однорідний пласт;

Накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо коржик 4-5 хвилин з одного боку, 3 хвилини з іншого боку;

Перед подачею корж нарізаємо на порційні шматки.

Хачапурі гарні, як у гарячому, так і у холодному вигляді.

Смачного!

Нове

Популярне