Нове

Смачні квашені зелені помідори на зиму

Квашені зелені помідори — чудова зимова заготівля, яка подарує смак літа в холодну пору. Пряний аромат кропу, хрону та перцю чудово доповнює кислуватий смак помідорів. Простий рецепт дозволяє насолоджуватися цими пікантними овочами до весни.

Інгредієнти:

  • Зонтики кропу — 1-2 шт
  • Лист хрону — 1 шт
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Чорний перець горошком — 7-10 шт
  • Запашний перець горошком — 5-6 шт
  • Сіль — 2 ст. л
  • Цукор — 1 ст. л
  • Зелені помідори — 2 кг
  • Вода — 1 л

Приготування:

На дно стерилізованої банки викладіть зонтики кропу, лист хрону, розрізані на чотири частини зубчики часнику, чорний і запашний перець горошком, сіль і цукор. На кожному помідорі зробіть неглибокі надрізи в області плодоніжки. Щільно укладіть помідори в банку. Залийте овочі гарячою водою так, щоб вона повністю покрила помідори. Прикрийте банку кришкою і поставте її в глибоку миску. Залиште при кімнатній температурі на 8-10 днів. Періодично перевіряйте і, якщо необхідно, доливайте воду. Після заквашування щільно закрийте банку кришкою і приберіть її в холодильник для зберігання.

Нове

Популярне