Цей рецепт відмінно підійде як для сімейної вечері, так і для закуски на святковому столі. Соковиті всередині та хрусткі зовні, ці кальмари порадують своїм ніжним смаком і простотою приготування.
Інгредієнти:
- Кільця кальмарів — 300 г
- Борошно — 90 г
- Яйце — 1 шт
- Кефір — 50 мл
- Кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л
- Сіль — до свого смаку
Приготування:
Для приготування кляру збийте яйце з кефіром і додайте дрібку солі. Після цього поступово всипте половину борошна та крохмаль, добре перемішайте до однорідної маси. На середньому вогні розігрійте сковорідку з олією. Змішайте залишок борошна з сіллю. Обваляйте кільця кальмарів у цій суміші, щоб вони добре покрилися борошном. Потім по черзі занурюйте кільця у кляр і викладайте на сковорідку, смажте до золотистого кольору з обох боків. Готові кільця кальмарів викладіть на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир.