Смачні капустяні кекси, смачні і в холодному вигляді та гарячому, так що сміливо можна готувати по 2 порції за раз. Мені нагадують заливний пиріг з капустою, тільки тут подача порційна, що дуже зручно.
Інгредієнти:
- капуста свіжа -300 г
- сіль -1/2 ч.л.
- ковбаса -50 г
- яйця -3 шт.
- кефір -3 ст.л.
- майонез -1 ст. л.
- олія -1 ст.л.
- борошно -2-3 ст. л.
- сода -1/3 ч. л. (погашена)
Приготування:
Капусту нашаткуємо соломкою, додамо сіль і проминаємо до зменшення обсягом, додамо ковбасу (варену чи копчену) нарізану кубиками.
В іншу миску розбиваємо яйця, додаємо кефір, майонез, олію, збиваємо міксером або віночком
Вливаємо до капусти, додаємо борошно і перемішуємо.
Наприкінці додамо соду, не забувши погасити її оцтом або лимонною кислотою, ще раз перемішуємо. Тісто готове
Форми для кексів змащуємо олією, наповнюємо тестом до верху. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо за 220 градусів 25-30 хвилин.
Смачного!