Як вам подобається така випічка? Нам – дуже і останнім часом готую дуже часто. Ці рулетики прекрасно підходять до перших страв, м’яса і можна просто відламати і з’їсти з чашкою ароматного чаю.
Інгредієнти:
тісто:
- 180 мл води
- 30 г рослинної олії
- 7 г цукру
- 2 г мускатного горіха
- 100 г подрібненого кабачка
- дрібка солі
- 9 г сухих дріжджів
- 380-420 г борошна
начинка:
- 50 г петрушки
- 60 г тертого сиру
- 60 г розтопленого вершкового масла
- 30 мл рослинної олії
- 20 г цукру
- 1 ч. л. солі без гірки
- 1 ч. л. сухого часнику або 2 зубчики
- 1 яйце
- перець за смаком
приготування:
- У глибоку миску влити теплу воду, температурою 30-35 ° C. Додати рослинну олію і цукор.
- Мускатний горіх натерти, кабачок подрібнити в чаші блендера або натерти на дрібній тертці і додати в миску. Посолити і додати дріжджі. Перемішати.
- Борошно додавати частинами і почати замішувати тісто лопаткою в мисці. Потім присипати стіл борошном, викласти тісто і далі замішувати руками 7 – 10 хвилин, намагаючись не забити тісто. Замішувати можна будь-яким зручним для вас способом. Я, в цьому рецепті, використовувала відбивання. При замішуванні кабачок виділяє рідину і доведеться кілька разів дуже маленькими порціями додавати борошно. Щоб тісто не липло до рук я змащую руки олією. Але все одно тісто залишиться трошки липким.
- Скачати тісто в кулю і викласти в змащену маслом миску, накрити плівкою, ножем зробити отвори і залишити підходити приблизно на годину. Тісто має збільшитися вдвічі.
- Тим часом, готуємо начинку. Помістити в чашу блендера петрушку, сир, розтоплене вершкове масло, олію, цукор, сіль, часник, яйце і перець. Збити в пюре.
- Коли тісто підійде. Включити духовку на 190С і зайнятися тістом. Викласти його на присипаний борошном стіл і розділити на дві частини. Кожну розкачати в прямокутний пласт, товщиною 0,5 см. Викласти начинку і розподілити по тісту.
- Скачати уздовж довгої сторони в досить щільні рулети. Перекласти на деко. Ножицями зробити розрізи поперек рулету під кутом 45 ° через 4-5 см, не прорізаючи нижній шар. Акуратно відігнути отримані шматочки в різні боки. Так само вчинити з другим рулетом.
- Накрити рулети плівкою і дати постояти 20 хвилин. Потім змастити поверхню рулетів розтопленим вершковим маслом. За бажанням посипати сіллю. відправити випікати в духовку на 25-30 хвилин. Готові рулетики змастити вершковим маслом, дати охолонути.
Смачного!
Також читайте: БУТЕРБРОД З ГРИБАМИ АЛЯ ЖУЛЬЄН. СМАЧНИЙ СНІДАНОК ДЛЯ ВСІЄЇ СІМ’Ї