У сезон кабачків, коли їх дуже багато, готую цю просту страву замість котлет. Куряче філе та кабачок! Ці оладки з кабачка та курки дуже просто готуються. Виходить смачно! Вся родина буде у захваті! Їх можна подати на обід чи вечерю. За смаком вони схожі на курячі котлетки, тільки соковитіші. Тому ці оладки можна подати до будь-якого гарніру або як самостійну страву.
Інгредієнти:
- Куряче філе 250 г
- Кабачок 250 г
- Яйце -1 шт.
- Сіль, перець за смаком
- Куркума 1/2 ч. л.
- Кукурудзяне борошно 1-2 ст. л. (можна замінити на вівсяне, рисове або звичайне біле борошно)
- Часник 2 зубчики
- Олія для сковороди
Приготування:
Куряче філе нарізаю на шматочки і подрібнюю у блендері. Кабачок очищаю від шкірки, натираю на тертці та віджимаю сік. У мене вийшло 200 г кабачка без соку.
У миску кладу куряче філе, кабачок, яйце, сіль, подрібнений часник, перець, борошно та куркуму.
Перемішую ложкою усі інгредієнти до однорідності.
Сковороду розігріваю і наливаю трохи олії. Можна смажити без олії (якщо сковорода з гарним антипригарним покриттям) або просто змастити сковороду невеликою кількістю олії.
Викладаю по ложці тіста на сковороду і смажте до рум’яної скоринки з кожного боку. Перевертаю лопаткою.
Смачного!