Нове

Смачні голубці з пекінської капусти з незвичайною начинкою

М’ясний фарш, змішаний з відвареним рисом і загорнутий у листя білокачанної капусти ошпарені в окропі – це і є класичний варіант голубців! Але згодом з’явилося багато різних варіацій їхнього приготування.

Сьогодні хочу поділитись новим рецептом незвичайних голубців.

По-перше, вони готуються не з білокачанної капусти, а з пекінської. За рахунок цього вони виходять ніжнішими і м’якшими, і формувати їх значно простіше.

По-друге, начинка готується не з м’яса з рисом, а з картоплі та фаршу. Досить незвично. Але, запевняю, це смачно!

А по-третє, готуються такі голубці не в каструлі або на сковороді, а запікаються в духовці. Спробувати однозначно варто!

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 1 шт
  • М’ясний фарш (будь-який) – 200 г
  • Картопля – 3-4 шт. (не дрібних)
  • Цибуля – 2 головки середнього розміру
  • Рослинна олія – для обсмажування
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, хмелі-сунелі чи інші спеції – до смаку
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.

Приготування:

Насамперед приготуємо начинку. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

У сковороду наливаємо трохи олії та перекладаємо цибулю і обсмажуємо її до легкої золотистості.

Тим часом чистимо картоплю, промиваємо і натираємо на великій тертці в глибоку миску.

Додаємо до картоплі будь-який м’ясний фарш.

Сюди ж відправляємо обсмажену цибулю, без зайвої олії. Додаємо сіль, перець та інші спеції (за бажанням).

Перемішуємо, вбиваємо яйце і всипаємо панірувальні сухарі.

Залишилося ще раз все добре перемішати – і начинка для голубців готова.

Саме час зайнятися оболонкою. З качана пекінської капусти зрізаємо нижню білу частину та розбираємо на листочки. Вибираємо найбільші. З дрібних можна приготувати салат, наприклад.

Потім бланшуємо листя капусти в підсоленому окропі або ставимо на кілька хвилин у мікрохвильову піч на повну потужність – так вони дуже швидко розм’якшаться.

Поки капустяне листя остигає, готуємо соус. На суху сковороду насипаємо борошно і обсмажуємо доводячи до світло-коричневого кольору.

Потім додаємо томатну пасту та сметану.

Заливаємо все гарячою водою. Солимо, приправляємо до смаку і доводимо до кипіння. Проварюємо 2-3 хвилини та знімаємо соус з вогню.

Голубці формуємо за класичною схемою. За рахунок того, що пекінська капуста тонша, це зробити простіше та швидше.

Тепер беремо будь-яку форму для запікання, наливаємо в неї трохи соусу. Потім викладаємо голубці, і зверху заливаємо весь соус, що залишився. Далі накриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Такі голубці виходять дуже соковитими та м’якими.

Смачного!

Нове

Популярне