М’ясний фарш, змішаний з відвареним рисом і загорнутий у листя білокачанної капусти ошпарені в окропі – це і є класичний варіант голубців! Але згодом з’явилося багато різних варіацій їхнього приготування.
Сьогодні хочу поділитись новим рецептом незвичайних голубців.
По-перше, вони готуються не з білокачанної капусти, а з пекінської. За рахунок цього вони виходять ніжнішими і м’якшими, і формувати їх значно простіше.
По-друге, начинка готується не з м’яса з рисом, а з картоплі та фаршу. Досить незвично. Але, запевняю, це смачно!
А по-третє, готуються такі голубці не в каструлі або на сковороді, а запікаються в духовці. Спробувати однозначно варто!
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 1 шт
- М’ясний фарш (будь-який) – 200 г
- Картопля – 3-4 шт. (не дрібних)
- Цибуля – 2 головки середнього розміру
- Рослинна олія – для обсмажування
- Яйце куряче – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
- Сіль, перець, хмелі-сунелі чи інші спеції – до смаку
- Борошно – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
Приготування:
Насамперед приготуємо начинку. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
У сковороду наливаємо трохи олії та перекладаємо цибулю і обсмажуємо її до легкої золотистості.
Тим часом чистимо картоплю, промиваємо і натираємо на великій тертці в глибоку миску.
Додаємо до картоплі будь-який м’ясний фарш.
Сюди ж відправляємо обсмажену цибулю, без зайвої олії. Додаємо сіль, перець та інші спеції (за бажанням).
Перемішуємо, вбиваємо яйце і всипаємо панірувальні сухарі.
Залишилося ще раз все добре перемішати – і начинка для голубців готова.
Саме час зайнятися оболонкою. З качана пекінської капусти зрізаємо нижню білу частину та розбираємо на листочки. Вибираємо найбільші. З дрібних можна приготувати салат, наприклад.
Потім бланшуємо листя капусти в підсоленому окропі або ставимо на кілька хвилин у мікрохвильову піч на повну потужність – так вони дуже швидко розм’якшаться.
Поки капустяне листя остигає, готуємо соус. На суху сковороду насипаємо борошно і обсмажуємо доводячи до світло-коричневого кольору.
Потім додаємо томатну пасту та сметану.
Заливаємо все гарячою водою. Солимо, приправляємо до смаку і доводимо до кипіння. Проварюємо 2-3 хвилини та знімаємо соус з вогню.
Голубці формуємо за класичною схемою. За рахунок того, що пекінська капуста тонша, це зробити простіше та швидше.
Тепер беремо будь-яку форму для запікання, наливаємо в неї трохи соусу. Потім викладаємо голубці, і зверху заливаємо весь соус, що залишився. Далі накриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Такі голубці виходять дуже соковитими та м’якими.
Смачного!