Цей рецепт дерунів з моцарелою стане чудовим варіантом для смачного та оригінального сніданку або перекусу. Картопляні деруни з моцарелою – це вишукане поєднання традиційної української страви з італійським сиром, що забезпечить вам неперевершений смак та ніжну текстуру.
Інгредієнти:
- Картопля – 350 г
- Моцарела – 120 г
- Жовток – 1 шт
- Сіль, перець – на смак
- Борошно – 1 ст. л
- Масло – для смаження
Приготування:
Картоплю миємо та очищуємо. Тремо на великій терці та руками віджимаємо весь сік.
Моцарелу також тремо на великій терці. Додаємо до картоплі. Додаємо жовток, сіль і перець, борошно. Перемішуємо до однорідної консистенції. Розігріту сковорідку змащуємо трохи маслом. Смажимо деруни до щільної золотистої корочки з обох сторін по 2 хвилини (1 дерун – 1 столова ложка тіста). Можна накрити кришкою під час смаження з іншої сторони.