В одній із кулінарних книг знайшла гарний рецепт приготування м’яса із чорносливом. Готується страва з простих інгредієнтів та без клопоту. У ньому добре поєднуються інгредієнти. М’ясо виходить ніжне та соковите, а чорнослив із вином додають особливий смак підливі. Цю пікантну страву з цікавим смаком можна подати з будь-яким гарніром, вона добре поєднується з макаронами, кашами, картоплею.
Інгредієнти:
- 900 г м’яса (свинина, яловичина)
- 2 (200 г) цибулини
- 2 (150 г) моркви
- 10 шт. чорносливу
- 2 ч.л. крохмалю
- 3 ст.л. сухого білого вина
- 2 склянки (450-500 мл) води/бульйону
- Чорний перець, сіль, базилік,
- Запашний перець горошком
- Олія для смаження
- Зелень для подачі
Приготування:
Чорнослив миємо, заливаємо гарячою водою і даємо трохи постояти. Після цього зливаємо воду і добре промиваємо.
Моркву нарізаємо великими шматочками. Цибулю нарізаємо великим пір’ям.
З м’яса (у мене це свинина) зрізаємо плівочки і нарізаємо філе великими шматочками.
На гарячій сковороді з олією обсмажуємо цибулю та моркву до золотистого кольору.
Додаємо шматочки м’яса і обсмажуємо до зміни кольору та легкої рум’яної скоринки. Під час готування має піти приємний аромат смаженого м’яса.
Додаємо спеції. Я використовую адигейську сіль, чорний перець, сушений базилік та запашний перець.
У невеликій кількості прохолодної води розводимо дві ложки крохмалю.
Решту води вливаємо в м’ясо. Все перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини.
Вливаємо розведений крохмаль. Все перемішуємо. Доводимо до кипіння і даємо покипіти кілька хвилин.
Додаємо чорнослив та вино. Накриваємо кришкою і тушкуємо на малому вогні 20-25 хвилин.
За цей час можна підготувати гарнір. У мене сьогодні буде перловка.
Готову страву подаємо з гарніром та посипаємо зеленню.
М’ясо з чорносливом готове. Менше ніж за годину ми приготували чудове друге. Ароматна та дуже смачна страва. М’ясо виходить ніжним та соковитим.
Смачного!