Сирне печиво — це чудовий варіант домашньої випічки, який підкорює своїм насиченим сирним смаком та ароматом. Ідеальне доповнення до чаю чи кави, це печиво порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- Борошно — 170 г
- Вершкове масло — 100 г
- Моцарела — 100 г
- Пармезан — 50 г
- Жовток — 1 шт
- Сметана — 1 ст. л.
- Прованські трави — до свого смаку
- Сіль — для посипання
Приготування:
Наріжте холодне вершкове масло кубиками та додайте до борошна. Розітріть масу руками або блендером до стану дрібної крихти. Додайте натерті на тертці моцарелу та пармезан, а також жовток і сметану. За бажанням додайте прованські трави або інші улюблені спеції. Швидко замісіть тісто до однорідності. Обгорніть тісто харчовою плівкою та помістіть у холодильник на 30 хвилин для охолодження. Після охолодження викладіть тісто на присипану борошном поверхню і розкочуйте у пласт завтовшки 1-2 сантиметри. За допомогою склянки або спеціальної форми виріжте з тіста печиво. Викладіть печиво на деко, присипте сіллю до свого смаку і випікайте у розігрітій до 200°C духовці протягом 12-15 хвилин до рум’яної скоринки.