Шведське печиво – це витончений десерт, який додасть вашому чаю або каві неповторний смак та аромат. Цей рецепт простий у виконанні та вимагає лише базових інгредієнтів. Навіть початківці з легкістю справляться з його готуванням. Головне – слідувати інструкціям та насолоджуватися результатом!
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Цукор – 110 г
- Вершкове масло – 60 г
- Мед – 30 г
- Вода – 30 мл
- Сода – 2/3 ч. л
- Мускатний горіх – 1/2 ч. л
- Гвоздика – 1 ч. л
- Мелений імбир – 1 ч. л
- Мелений кардамон – 1 ч. л
- Мелена кориця – 2 ч. л
Приготування:
У каструлі або мисці розігрійте цукор, воду та мед. Додайте масло та розтопіть його у суміші, потім зняти з вогню. Після того, як масляно-цукрова суміш трохи охолоне, додайте до неї соду та прянощі, перемішайте. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто – воно повинно вийти пластичним, теплим та ароматним. Оберіть тісто плівкою та приберіть у холодильник принаймні на годину. Охолоджене тісто тонко розкочуйте, виріжте формочками печиво. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.