Рецепти

Смачне повидло з ранеток на зиму

Повидло з ранеток — це чудовий спосіб зберегти яскравий смак і аромат цих невеликих яблук на зиму. Воно виходить густим, солодким і злегка кислуватим, ідеальним для випічки або як самостійний десерт. Готувати повидло досить просто, а результатом можна насолоджуватися довго.

Інгредієнти:

  • Ранетки — 2,5 кг
  • Вода — 350 мл
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

Ранетки добре помийте, розріжте на четвертинки й видаліть серцевини разом з насінням. Краще використовувати стиглі та міцні плоди, щоб повидло було ароматнішим і густішим. Покладіть підготовлені шматочки яблук у велику каструлю та додайте воду. Варіть на невеликому вогні, постійно помішуючи, приблизно 30 хвилин, поки плоди не стануть дуже м’якими. Зніміть каструлю з вогню і дайте яблукам трохи охолонути. Потім протріть їх через сито, щоб позбутися від шкірки й залишити лише ніжний м’якуш. До отриманого яблучного пюре додайте цукор і поставте каструлю знову на вогонь. Доведіть масу до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо його до мінімуму й варіть ще близько 25 хвилин, регулярно помішуючи, щоб уникнути пригорання. Готове гаряче повидло розкладіть по заздалегідь стерилізованих банках і закрийте їх герметичними кришками. Закутайте банки у ковдру, щоб вони поступово охололи. Зберігайте у прохолодному темному місці.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…