Кокосово-мигдальне печиво — легкий десерт із насиченим ароматом кокосу і мигдалю, що тане в роті. Це печиво не лише неймовірно смачне, а й поживне, ідеальне для чаювання.
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно — 250 г
- Кокосова стружка — 75 г
- Розпушувач — 1 ч. ложка
- Сіль — ½ ч. ложки
- Коричневий цукор — 150 г
- Кокосова олія — 70 г (можна замінити вершковим маслом)
- Яйця — 2 шт
- Екстракт ванілі — 1½ ч. ложки
Приготування:
У мисці змішайте всі сухі інгредієнти. Кокосову олію розтопіть та трохи остудіть. Яйця злегка збийте вінчиком, додайте до них олію та ванільний екстракт, ще раз добре перемішайте. З’єднайте рідкі інгредієнти з сухими та замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою та поставте в холодильник на 2–3 години. Розігрійте духовку до 190 °C. Застеліть деко пергаментом. Розділіть тісто на 15–20 рівних частин і сформуйте з кожної кругле пласке печиво. За бажанням зробіть борозенки зверху виделкою. Викладіть печиво на деко та випікайте 10–12 хвилин до золотистого кольору.