Така закуска здивує гостей не лише виглядом, а й смаком. А ще вона виходить дуже ніжна та ароматна. Готується неймовірно просто та швидко. За таким принципом закуски можна готувати з печінкою, фаршем, хлібом, сиром та солоними огірками. Закуску можна запекти в духовці або обсмажити на сковороді.
Інгредієнти:
- 350 г філе курячої грудки
- 12 смужок бекону (сирий)
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- 1 ст. ложка рослинної олії
- 1 ч. ложка з гіркою паприки (солодка мелена)
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Філе курячої грудки нарізаємо на середні шматки (14 шт.). Філе можна нарізати тонкими довгими шматочками або товстішими.
У миску вливаємо соєвий соус, олію, додаємо нарізаний на пластини часник, паприку, мелений перець та сіль (1 невелику дрібку). Перемішуємо.
Додаємо в суміш шматочки грудки та перемішуємо. Накриваємо та залишаємо на столі на 30 хвилин.
Смужки бекону відокремлюємо один від одного та викладаємо шматки філе. Дві смужки бекону розрізаємо навпіл, щоб вийшло 14 заготовок (за кількістю шматочків грудки).
Загортаємо філе в смужки бекону. Замість сирого бекону можна використати копчений.
Маринадом, що залишився у мисці після курки, змащуємо закуску та викладаємо партіями на суху сковороду. Смажимо на слабкому вогні з одного боку 7 хвилин. Закуску ще можна запекти в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.
Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще 5 хвилин. Шматочки грудки невеликі, тому 12 хвилин буде достатньо. Пахне закуска приголомшливо.
Готову закуску з курячої грудки перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню, улюбленим соусом і подаємо на стіл. Її можна подавати у гарячому та теплому вигляді. Закуска виходить гарна, дуже ароматна та смачна.
Смачного!!!