Рецепт простої, але дуже смачної закуски з кабачків. Овоч смажимо порційними кружечками, потім викладаємо шарами і просочуємо часниковим соусом на майонезній основі. Кабачки розрізані дуже тонко, великі скибочки виходять більш соковитими і смачними. Закуску можна подати на стіл відразу після приготування, або в охолоджуваному стані, після настоювання в холодильнику. Відразу готуйте страву у великій кількості, оскільки з’їдається воно дуже швидко.
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 4 шт.
- Сіль за смаком
- Часник – 4-5 зубчиків
- Кріп -1 пучок
- Майонез 200 г
Приготування:
Кабачки промийте, наріжте однаковими кружальцями завтовшки приблизно 5-7 мм. Шкірку з молодого овоча зчищати не потрібно.
На плиті розігрійте сковороду з достатньою кількістю олії. У гарячу олію опустіть нарізку кабачків. На цьому етапі овоч краще не солити, інакше він почне пускати сік. Кабачки смажте на сильному вогні приблизно по 1 хвилині з кожної сторони до легкої рум’яності. По черзі посмажте всі шматочки, періодично підливаючи в сковороду олію.
Окремо приготуйте соус. У глибоку ємність помістіть майонез, додайте подрібнений кріп і часник. Зубчики часнику можна дрібно нарізати ножем або пропустити через прес. Суміш приправте перцем і сіллю, ретельно перемішайте.
Кабачки після смаження трохи остудіть. Підготуйте глибоку простору ємність, на дно викладіть один шар смажених кабачків, посоліть.
Кожен кабачок покрийте приготованим соусом.
Зверху викладіть другий ряд смажених кабачків, посоліть, також змастіть їх часниковим соусом.
Таким чином сформуйте 3-4 шари з кабачків і соусу.
Верхні кабачки також змастіть соусом рівномірно його розподіляючи. Ємність з вмістом накрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою, поставте в холодильник на 30 хвилин для охолодження і просочення шарів.
Подайте закуску на стіл в охолодженому вигляді.
Смачного!