Запечена картопля у мікрохвильовці – це швидкий та простий спосіб приготувати смачну та поживну страву, яка буде ідеальним додатком до будь-якого обіду або вечері. Цей рецепт дозволяє заощадити час і зусилля, а також зберігає корисні властивості картоплі, збагачуючи ваше меню простим, але смачним стравами.
Інгредієнти:
- Картопля – 5 штук
- Оливкова олія – 3 ст. ложки
- Сіль, перець – на смак
Приготування:
Ретельно промийте картоплю під проточною водою та обсушіть його. Видалення очей не обов’язкове. Якщо на картоплі є будь-які темні плями або забруднені місця, відріжте їх. Потім проколіть кожен бульбаш вилкою по чотири-п’ять разів з кожного боку. Якщо ви проігноруєте цей маленький трюк, то шкірка картоплі тріснеться й виглядатиме не дуже красиво. Змастіть бульбашки невеликою кількістю оливкової олії, потім поперчіть і підсоліть. Викладіть їх на тарілку для мікрохвильової печі або у форму для випічки та поставте в мікрохвильову піч на 3–4 хвилини при повній потужності. Виделкою або кухонними щипцями обережно переверніть картоплю. Якщо ви запікаєте одну бульбу, то поставте її ще на 3 хвилини в мікрохвильову піч. Якщо дві або більше, то запікайте їх з іншого боку ще протягом 5 хвилин. Перевірте готовність картоплі за допомогою ножа або вилки: якщо бульба готова, то в центрі її легко проколоти. При необхідності поставте в мікрохвильову піч ще на хвилину. Перед подачею дайте картоплі трохи остигнути. Її можна повністю охолодити, помістити в холодильник (максимум на чотири дні), а потім просто розігріти в мікрохвильовій печі або духовці.