Інгредієнти:
- Фарш (будь-який) – 500 г
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Кріп, петрушка – по пів пучка (30 г)
- Сіль – 1 ч.л. без гірки (за смаком)
- Спеції для фаршу – за смаком
- Паприка – 1 ч.л.
- Кабачки – 2 шт
- Помідори – 4 шт
- Сметана – 150 мл
- Сир – 100 г для заливання + 40 г для посипання зверху
- Сіль -1 ч.л. без гірки (за смаком)
- Хмелі-сунелі або спеції за смаком
- Вода – 50 мл
Приготування:
До фаршу додаємо натерту на великій тертці цибулю і натертий на дрібній тертці часник. Кріп та петрушку нарізати дрібно. Солимо на смак і додаємо спеції. перемішуємо і злегка відбиваємо фарш.
Змочити руки у воді і скачати кульки (розмір: діаметр кабачка).
Кабачки та помідори нарізати пластинками шириною ~0,7-1см.
По черзі складаємо кабачок, фарш, помідор. Укладаємо у форму.
Готуємо заливку: сметану перемішати з натертим сиром, сіллю та спеціями. Додаємо трохи води та заливаємо кабачки зверху.
Запікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Посипаємо сиром та запікаємо ще 15 хвилин.
Смачного!