Готується дуже швидко і не потрібно поратися з тестом, вимішувати та розкачувати. Дуже зручний рецепт тіста. Відмінно підійде для швидкого перекушування.
Інгредієнти:
- Кефір (теплий) – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Цукор – 1/3 ч.л.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Борошно – 160 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Томатний соус – 4-5 ч.л.
- Шинка – 100 г
- Печериці – 2-3 шт.
- Сир – 150 г
Приготування:
У миску наливаємо 250 мл теплого кефіру. Додаємо яйце, 1/2 чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки цукру, столову ложку рослинної олії та перемішуємо вінчиком.
Додаємо 160 г борошна, чайну ложку розпушувача і замішуємо тісто. Тісто виходить як густа сметана.
На деко кладемо папір для випічки та виливаємо тісто. 4-5 чайних ложок томатного соусу чи кетчупу розмазуємо пензлем по тісту.
100 г шинки нарізаємо на четвертинки і викладаємо на тісто. 2-3 печериці нарізаємо пластинами і викладаємо. 150 г сиру натираємо на великій тертці і посипаємо зверху піцу.
Відправляємо до розігрітої духовки до 200 градусів на 15 хвилин.
Коли піца трохи охолоне, виймаємо її з форми та нарізаємо на порційні шматочки.
Смачного!