Нове

Смачна мімоза з яблуком

Мімоза з яблуком — це класичний салат, який набуває нових відтінків завдяки додаванню яблука. Страва виходить ніжною, з легкою кислинкою, що надає їй свіжості та робить ще апетитнішою.

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 штуки
  • Морква — 2–3 штуки
  • Яйця — 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Вода — 30 мл
  • Оцет 9%-й — 30 мл
  • Сайра або інша консервована риба — 300–350 г
  • Яблуко — 1 штука
  • Сир — 100 г
  • Майонез — до свого смаку

Приготування:

Відваріть картоплю та моркву до готовності, яйця — круто (близько 10 хвилин). Після варіння остудіть та очищуємо овочі і яйця. Цибулю дрібно наріжте та залийте сумішшю води з оцтом на 10–15 хвилин для маринування. Після цього злийте всю рідину. Злийте рідину з консервованої риби та ретельно розімніть її виделкою. Очищене яблуко, картоплю, моркву, яєчні білки та сир натріть на великій тертці. Жовтки натріть на дрібній тертці. У салатник викладайте інгредієнти шарами: спочатку яблуко, потім риба, далі маринована цибуля, картопля, морква, білки та сир. Кожен шар змащуйте майонезом або робіть майонезну сіточку. Верхній шар посипте натертими жовтками. Поставте готовий салат у холодильник на 2–3 години для просочування.

Нове

Популярне