Мімоза з яблуком — це класичний салат, який набуває нових відтінків завдяки додаванню яблука. Страва виходить ніжною, з легкою кислинкою, що надає їй свіжості та робить ще апетитнішою.
Інгредієнти:
- Картопля — 3 штуки
- Морква — 2–3 штуки
- Яйця — 4 штуки
- Цибуля ріпчаста — 1 штука
- Вода — 30 мл
- Оцет 9%-й — 30 мл
- Сайра або інша консервована риба — 300–350 г
- Яблуко — 1 штука
- Сир — 100 г
- Майонез — до свого смаку
Приготування:
Відваріть картоплю та моркву до готовності, яйця — круто (близько 10 хвилин). Після варіння остудіть та очищуємо овочі і яйця. Цибулю дрібно наріжте та залийте сумішшю води з оцтом на 10–15 хвилин для маринування. Після цього злийте всю рідину. Злийте рідину з консервованої риби та ретельно розімніть її виделкою. Очищене яблуко, картоплю, моркву, яєчні білки та сир натріть на великій тертці. Жовтки натріть на дрібній тертці. У салатник викладайте інгредієнти шарами: спочатку яблуко, потім риба, далі маринована цибуля, картопля, морква, білки та сир. Кожен шар змащуйте майонезом або робіть майонезну сіточку. Верхній шар посипте натертими жовтками. Поставте готовий салат у холодильник на 2–3 години для просочування.