Сьогодні хочу запропонувати Вам чудовий рецепт закуски з помідорів та перцю. Влітку постійно її готую – легко, швидко та дуже смачно.
Інгредієнти:
- Солодкий жовтий перець – 1-2 шт.
- Помідорів – 500 г
- Часнику – 2 зубчики
- Червоної цибулі – 1-2 штуки
- Оливкової олії – 5 столових ложок
- Солі – 1 чайну ложку
- Сухого базиліка – 1 чайну ложку
- Гострого червоного перцю – за бажанням
- Лимонного соку – 1 столову ложку
- Меду – 1 столову ложку
- Петрушки – для подачі
Приготування:
З солодкого перцю вирізаємо серцевину та нарізаємо кільцями. Викладаємо половину у глибокий контейнер.
Помідори нарізаємо кружальцями та половину викладаємо в контейнер (зверху на перці). Часник нарізаємо кружальцями та половину викладаємо зверху на помідори.
Червону цибулю нарізаємо кільцями і половину викладаємо поверх часнику.
У невелику тарілочку наливаємо оливкову олію, додаємо сіль, сухий базилік, гострий перець, гострий червоний перець (за бажання), заливаємо медом і розмішуємо.
Виливаємо половину маринаду на овочі.
Зверху викладаємо перці, помідори, часник, цибулю, що залишилися (все в тому ж порядку). Поливаємо маринадом, що залишився, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на одну годину. При подачі прикрашаємо петрушкою.
Смачного!