Нове

Смачна лазанья з баклажанами та яловичиною

Лазанья з баклажанами та яловичиною – це чудова альтернатива традиційній лазаньї, яка замінює пасту на скибочки соковитих баклажанів. Страва виходить легкою, але водночас насиченою та ароматною.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт
  • Яловичий фарш – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Томати – 2 шт
  • Перетерті томати – 400 г
  • Бринза – 200 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Спеції: солодка паприка – 1 ч.л., копчена паприка – 1 ч.л., сіль, перець – до свого
  • смаку
  • Рослинна олія – для смаження
  • Зелень – для подачі

Приготування:

Баклажани наріжте тонкими слайсами товщиною приблизно 0,5 см, не знімаючи шкірку. Розкладіть їх на деко, змащене рослинною олією, і запікайте в розігрітій до 190°C духовці протягом 10 хвилин, щоб баклажани стали м’якими. Паралельно на сковороді розігрійте трохи рослинної олії та обсмажте яловичий фарш до темної скоринки, помішуючи, щоб він рівномірно підрум’янився. Додайте дрібно нарізану цибулю і смажте ще 2 хвилини, поки вона не стане прозорою. Додайте до фаршу подрібнений часник і нарізані томати. Тушкуйте все разом 4 хвилини, щоб овочі випустили сік і стали м’якими. Влийте перетерті томати, приправте суміш сіллю, перцем, солодкою та копченою паприкою. Продовжуйте тушкувати ще 2 хвилини, щоб соус набути яскравого смаку та аромату. Змастіть форму для запікання олією і викладайте лазанью шарами: спочатку баклажани, потім шар фаршу в томатному соусі та зверху – поламану на шматочки бринзу. Повторіть ці шари ще раз. Випікайте лазанью в розігрітій до 180°C духовці протягом 25 хвилин, доки страва не стане рум’яною зверху. Подавайте готову лазанью, прикрасивши її свіжою зеленню.

Нове

Популярне