Рецепти

Смачна квашена капуста з хроном

Квашена капуста з хроном — це чудовий спосіб зберегти свіжість овочів на зиму. Завдяки додаванню хрону вона набуває гострої нотки, а мед надає легкої солодкості. Цей рецепт — простий і корисний спосіб урізноманітнити меню.

Інгредієнти:

  • Капуста — 2 кг
  • Морква — 1 шт
  • Корінь хріну — 2 шматочки
  • Вода — 1 л
  • Мед — 1 ст. л
  • Сіль — 30 г

Приготування:

Очищуємо та натираємо моркву на великій тертці. Капусту нашинкуйте тонкими смужками. Складіть нарізані овочі в трилітрову банку, додайте шматочки хрону, гарно утрамбовуючи масу, щоб вона щільно лежала. Воду закип’ятіть і дайте їй повністю охолонути. Додайте до неї сіль і мед, ретельно розмішайте до повного розчинення. Цим розсолом залийте підготовлену капусту, щоб вода покрила овочі. Накрийте банку марлею і поставте в глибоку миску. Залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Раз на кілька годин протикайте капусту дерев’яною паличкою, щоб випускати зайвий газ і прискорити процес ферментації.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…