Курка з рисом та овочами – це ідеальне поєднання смаків і користі в одному рецепті. Ця страва поєднує в собі ніжне куряче філе, ароматні овочі та пухкий рис, що робить її не тільки смачною, але й поживною. Її приготування займе мінімум часу, а результат обов’язково сподобається всій родині. Ідеально підходить як для буденної вечері, так і для святкових застіль.
Інгредієнти:
- Довгозернистий рис – 150 г
- Куряче філе – 400 г
- Морква – 70 г
- Червоний болгарський перець – 120 г
- Цибуля – 70 г
- Часник – 3 зубчики
- Томатна паста – 2 ст. л
- Вода – 4 ст. л
- Оливкова олія – 1 ст. л
- Спеції для плову – 1 ч. л
Приготування:
Куряче філе нарізати на невеликі шматочки розміром приблизно 2х2 см. Викласти їх у форму для запікання. Цибулю нарізати чверть кільцями, перець нарізати соломкою, а моркву – пластинками. Всі овочі додати до курячого філе у формі. Додати сіль та спеції, полити оливковою олією. Все ретельно перемішати. Поставити у попередньо розігріту до 200 °С духовку на 15-20 хвилин. Відварити рис у підсоленій воді до напівготовності. Знизити температуру духовки до 180 °С. Дістати форму з духовки, додати відварений рис до курки та овочів. Томатну пасту розвести водою і полити суміш. Додати спеції для плову та роздавлені зубчики часнику. Все ретельно перемішати. Накрити форму фольгою і запікати в духовці при 180 °С ще 25-30 хвилин.