Цей рецепт картоплі з шампіньйонами в духовці – це ідеальний варіант смачної та ситної страви для сімейного обіду або вечері з друзями. Ця страва поєднує в собі смакові якості картоплі, ароматних шампіньйонів і ніжності сметани та сиру.
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт
- Шампіньйони – 350 г
- Цибуля – 1 шт
- Рослинна олія – 1 ст. л
- Сіль, перець – на смак
- Сметана – 2 ст. л
- Сир – 100 г
- Яйце – 3 шт
Приготування:
Картоплю варіть протягом 10–15 хвилин. Остудіть і зробіть його. Картоплю наріжте тонкими кружечками, гриби — пластинами, цибулю — півкільцями. Форму для запікання змастіть олією. Викладіть у неї частину картоплі, трошки підсоліть і поперчіть. Додайте частину грибів з цибулею і трошки солі з перцем. Повторіть шари ще один або два рази. Яйця збийте зі сметаною і щіпкою солі. Залийте картоплю з грибами. Зверху посипте натертим сиром. Відправте в попередньо розігріту до 180 °С духовку приблизно на пів години.