Картопля з грибами та томатами — це чудова страва, яка поєднує в собі простоту приготування та насичений смак. Вона стане відмінним вибором для обіду чи вечері. Завдяки поєднанню ароматних грибів, соковитих помідорів та запеченої картоплі, страва виходить ситною та поживною, ідеально підходить як для щоденного раціону, так і для особливих випадків.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг
- Перець чилі (до свого смаку)
- Оливкова олія — 2 ст. л
- Шампіньйони — 300 г
- Помідори — 4 шт
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Часник — 3 зубчики
- Сіль — до свого смаку
Приготування:
Очищену картоплю наріжте на шматочки. Додайте сіль та гострий перець до свого смаку, перемішайте. На сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте картоплю на сильному вогні до напівготовності, періодично перемішуючи. Викладіть обсмажену картоплю у вогнетривку форму для запікання. На залишеній у сковороді олії обсмажте нарізану цибулю, часник та гриби. Помідори розріжте навпіл і додайте до овочів. Посоліть, поперчіть на смак. Як тільки овочі пустять сік, перекладіть їх до картоплі та запікайте страву в духовці протягом 20 хвилин при 180 °C.