Швидка, ніжна і дуже смачна гаряча закуска з курки, печериць і помідор. Гриби з помідорами обсмажую на сковороді, додаю готове куряче філе, доповнюю все сметаною, кропом, часником і спеціями. Перекладаю все в форму і 10 хвилин запікаю в духовці під сиром. Виходить приголомшливо ароматна, соковита і смачна закуска. Її можна запекти і в порційних невеликих формочках.
Інгредієнти:
- 200 г печериць (свіжі)
- 150 г помідор
- 100 г курки (готове філе)
- 60 г сиру (твердий)
- 6 зубчиків часнику
- 4 ст.л. сметани
- 4 гілочки кропу
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3 щіпки коріандру (мелений)
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
Приготування:
- Гриби промиваємо та нарізаємо скибочками, помідори кружечками або кубиками. Відправляємо все в сковороду в олію, нагріваємо на високій температурі і готуємо близько 10 хвилин, поки рідина з помідор і печериць не випарується.
- Куряче готове філе нарізаємо кубиками і відправляємо в сковороду. Таку закуску можна приготувати і з сирого філе, тоді його нарізаємо на невеликі шматочки обсмажуємо в сковороді, виймаємо на тарілку і потім готуємо гриби з помідорами.
- Відразу додаємо дрібно нарізаний часник, кріп.
- Посипаємо сіллю, коріандром і чорним перцем. Доповнюємо все сметаною і добре перемішуємо. Готуємо, помішуючи, ще 2-3 хвилини, щоб часник, кріп і спеції віддали суміші свої аромати.
- Готову ароматну суміш з курки і грибів перекладаємо в неглибоку форму або порційні формочки.
- Посипаємо зверху натертим сиром, ставимо в духовку, попередньо розігріту до 230 градусів, і запікаємо близько 10 хвилин. Сир повинен розплавитися і покритися золотистим красивим кольором.
- Готову курячу закуску з печерицями та сиром виймаємо і гарячою подаємо на стіл. Вона виходить соковитою і приголомшливо ароматною. За таким принципом закуску можна приготувати з рибним філе.
Смачного!!!
Також читайте: М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ В ДУХОВЦІ БЕЗ ЗАЙВОГО КЛОПОТУ. НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ РЕЦЕПТ