Готуються швидко, просто, з продуктів, які завжди знайдуться вдома. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Яєчний жовток – 1 штука
- Цукор – 40 г
- Молоко – 220 г
- Кукурудзяний крохмаль – 20 г
- Цедра лимона – 1 ч. ложка
- Лимонний сік – 30 г
- Листкове тісто – 250 г
Приготування:
У невелику каструлю викладаємо яєчний жовток, додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль, вливаємо молоко і добре перемішуємо віночком.
Додаємо лимонну цедру, сік лимонний, перемішуємо.
Ставимо на повільний вогонь і готуємо до загусання, постійно перемішуючи. Знімаємо з вогню та накриваємо харчовою плівкою.
Листкове тісто розрізаємо на 9 квадратів.
На кожному квадратику робимо надрізи на кутах. І в кожний трикутник викладаємо крем.
Загортаємо трикутники до центру.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Змащуємо водою, посипаємо зверху цукром і в центр викладаємо варення або джем (у мене полуничне варення). Випікаємо 20 хвилин, в розігрітій духовці до 200 градусів.
Смачного!