Рецепти

Слойки з апельсиновим джемом

Готуємо смачні слойки з ароматною цитрусовою начинкою. Тісто готується на основі кефіру, дуже просто і швидко. Для начинки використовуємо апельсин, подрібнений у пюре разом із шкіркою. Щоб начинка тримала форму, застосовуємо крохмаль. Під час випікання слойки добре піднімаються, стають пишними, соковитими і м’якими всередині, а цитрусовий аромат розноситься по всій кухні.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Кефір – 120 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 20 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Начинка:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Крохмаль – 20 г
  • Манка – 1 ст. л

Приготування:

У кефір кімнатної температури вбийте одне яйце, всипте цукор. Суміш розколотіть віночком до однорідності.

В окремій ємності борошно змішайте з пекарським розпушувачем, просійте через сито, додайте охолоджене вершкове масло. Борошно з маслом розтираючи руками, перетворіть на дрібну крихту.

У сипучий склад вилийте рідку масу.

Руками замісіть м’яке густе тісто, яке не буде липнути до рук. Покладіть тісто в поліетиленовий пакет, відправте в холодильник на 10 хвилин.

У цей час приготуйте начинку. Цілий апельсин обдайте кілька разів окропом, потім наріжте невеликими шматочками, не зчищаючи шкірку. Помістіть у чашу блендера, перебийте в однорідне пюре. Додайте цукор та крохмаль, перемішайте. Якщо апельсин був соковитим та начинка виходила дуже рідкою, можна додати трохи манної крупи.

Тісто дістаньте із холодильника, розділіть на дві рівні частини. Почергово розкатайте їх у прямокутний пласт товщиною 5 мм, зверху нанесіть апельсинову масу, розмазуючи по всьому периметру.

Тісто з начинкою заверніть у щільний рулет. Рулет наріжте на трикутні шматки за допомогою фігурного ножа.

Деко застеліть пергаментним папером, укладіть заготовки на відстані одна від одної. Зверху змастіть збитим яєчним жовтком. Деко поставте в розігріту духовку, запікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Шари збільшаться у розмірі вдвічі, верхівка стане рум’яною.

Слойки остудіть, присипте цукровою пудрою, подайте на стіл до чашки чаю.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…