Пропоную вам сьогодні простий і смачний рецепт з готового листкового тіста. Готувати будемо слойки-піци. Дуже сподобається цей варіант дітям і дорослим. Діти люблять піцу, а на готовому листковому тісті просто відмінний варіант, оскільки готуються вони швидко і просто. Начинка, як і в піці може бути будь-яка. Можна тісто з вечора перекласти з морозилки в холодильник і з ранку швидко приготувати слойки-піци на сніданок.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 400 г
- Яйце – 2 шт
- сир
- Помідори чері
- моцарела
- ковбаски
- гриби
- Фарш (готовий)
- Перець або помідор
- зелень
- кунжут
- сіль
- перець
Приготування:
- Начинку підбирайте на свій смак, я лише навела приклади. Готуємо всі інгредієнти, розморожуємо заздалегідь листкове тісто і готуємо начинку.
- Заздалегідь розморожене листкове тісто ділимо на рівні квадрати. Я один великий квадрат поділила на 4.
- Кожен квадрат трохи розгортаємо і формуємо човник. З двох сторін загинаємо краї і з’єднуємо.
- Яйця збиваємо виделкою з сіллю і перцем.
- Вливаємо потроху яєчної суміші в човники.
- Бока човників змащуємо цим яйцем за допомогою пензлика.
- Заздалегідь готуємо начинку, нарізаємо. Я обсмажила фарш, нарізала перець, помідор черрі, оливки, зелену цибулю, моцарелу, печериці та ковбаски.
- Тепер начинку розподіляємо по човниках. Перший варіант: помідори черрі, мацарелла, оливки і посипала кунжутом.
- Другий варіант: копчені ковбаски, печериці та оливки.
- Третій варіант: фарш, перець червоний (можна помідор) і зелену цибулю.
- Також можна міксувати далі ці варіанти.
- Посипаємо човники сиром. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 25 хвилин.
- Готові слойки трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Можна попити з чаєм, приготувати на сніданок, взяти на пікнік. Смачно і просто з готового листкового тіста.
Смачного!