Нове

Склянка кефіру та яйце – так мало хто готує, а дарма: хачапурі без дріжджів на сковороді

Хачапурі на сковороді за 10 хвилин – швидке і дуже смачне перекушування! Тісто на кефірі, без дріжджів та проблем. З’їдаються в мить, я навіть подавати не встигаю! Ділюсь улюбленим рецептом з Вами.

Інгредієнти:

на 4 штуки

  • Яйце куряче – 1 штука
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Цукровий пісок – 1 столова ложка
  • Кефір – 300 мілілітрів
  • Рослинна олія – 3 столові ложки
  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Сода харчова – 0,5 чайної ложки
  • Сир – 100 г
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Вершкове масло – 50 г (для змащування)

Приготування:

У чашку розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо.

Додаємо теплий кефір, олію і знову перемішуємо.

Просіваємо поступово пшеничне борошно, додаємо харчову соду, перемішуємо і руками збираємо тісто в комок. Готове тісто має липнути до рук. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо «постояти» на десять хвилин.

У чисту чашу додаємо тертий сир, розбиваємо яйце і добре перемішуємо.

Формуємо з начинки чотири кульки однакових розмірів.

Робочу поверхню змащуємо олією. Розділяємо тісто на чотири рівні шматки, формуємо кульки і залишаємо під плівкою.

Беремо по одному і формуємо коржик, у середину кладемо сирну кульку.

Збираємо в мішечки і придавлюємо.

Викладаємо по одному коржі на суху розігріту сковороду та обсмажуємо з кожного боку до золотистості (на невеликому вогні).

Готові коржі змащуємо вершковим маслом.

Нове

Популярне