Хачапурі на сковороді за 10 хвилин – швидке і дуже смачне перекушування! Тісто на кефірі, без дріжджів та проблем. З’їдаються в мить, я навіть подавати не встигаю! Ділюсь улюбленим рецептом з Вами.
Інгредієнти:
на 4 штуки
- Яйце куряче – 1 штука
- Сіль – 1 чайна ложка
- Цукровий пісок – 1 столова ложка
- Кефір – 300 мілілітрів
- Рослинна олія – 3 столові ложки
- Борошно пшеничне – 500 г
- Сода харчова – 0,5 чайної ложки
- Сир – 100 г
- Яйце куряче – 1 штука
- Вершкове масло – 50 г (для змащування)
Приготування:
У чашку розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо.
Додаємо теплий кефір, олію і знову перемішуємо.
Просіваємо поступово пшеничне борошно, додаємо харчову соду, перемішуємо і руками збираємо тісто в комок. Готове тісто має липнути до рук. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо «постояти» на десять хвилин.
У чисту чашу додаємо тертий сир, розбиваємо яйце і добре перемішуємо.
Формуємо з начинки чотири кульки однакових розмірів.
Робочу поверхню змащуємо олією. Розділяємо тісто на чотири рівні шматки, формуємо кульки і залишаємо під плівкою.
Беремо по одному і формуємо коржик, у середину кладемо сирну кульку.
Збираємо в мішечки і придавлюємо.
Викладаємо по одному коржі на суху розігріту сковороду та обсмажуємо з кожного боку до золотистості (на невеликому вогні).
Готові коржі змащуємо вершковим маслом.