Сьогодні я до Вас із простим, але дуже смачним рецептом. Печінка на сковороді в сметанному соусі, лише кілька секретів і вона у Вас вийде не просто смачною, а дуже смачною. І готується зовсім не складно і, до того ж, швидко.
Інгредієнти:
- печінка яловича – 500-600 г
- цибулина – 3шт (150г)
- часник – 2 зуб
- гірчиця – 1 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- чорний перець – за смаком
- сметана – 3-4 ст.л.
Приготування:
Печінка 600 грамів, промиємо, поріжемо на шматочки, кладемо в миску, до речі побачила в інтернеті пораду і тепер печінку замочую не в молоці, а в окропі, окроп повністю прибирає гіркоту всього за 2 хвилини. Заливаю окропом і залишаю на 2-3 хвилини. Потім зливаю воду.
Цибулі для цього рецепту беру 4 шт. і ріжу чверть кільцями.
На сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і обсмажуємо до легкої золотистості, тепер додаємо часник, через секунд 30 кладемо підготовлену печінку, тушкуємо під кришкою хвилини 3-4. Тепер до сковороди до печінки додаю 1 ч.л гірчиці, гірчиця печінку розм’якшує і вона стає ще ніжнішою, і додамо сметану ложки 3-4, сіль трохи більше половини ч.л, чорний перець. Вогонь роблю мінімальний, закриваю кришкою і тушкую хвилин 10 і все… печінка готова. Подаємо з картопляним пюре та обов’язково маринованими огірками, вони доповнять смак страви.