Пишний пиріг не кефір з соковитою яблучною начинкою – ідеальне поєднання. Той, хто вперше скуштує цей яблучний пиріг, неодмінно попросить добавки.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 6 яєць;
- 2 склянки пшеничного борошна;
- ¾ склянки цукру;
- 120 мл рослинної олії;
- 50 мл кефіру;
- 1 ч. ложка розпушувача.
Для яблучної начинки:
- 1,5 кг яблук;
- 3 ст. ложки цукру;
- 1 ч. ложка кориці;
- 1/5 склянки води;
- 1 ст. ложка борошна (або картопляного крохмалю).
Приготування:
Починаємо готувати пиріг із яблучної начинки. Яблука почистіть, вийміть із нього насіння і наріжте кубиками. Викладіть їх у сковороду. Додайте цукор та корицю. Обсмажуйте яблука, поки вони не стануть м’якими і не почнуть трохи розвалюватися. Картопляний крохмаль змішайте з водою і додайте до яблук. Перемішайте і дайте яблучній начинці охолонути.
За цей час готуємо тісто. Збийте яйця із цукром до пишної маси. Потім, перемішуючи на малій швидкості, тонким струмком влийте масло і кефір. Просійте в масу борошно і розпушувач і обережно перемішайте лопаткою або ложкою до однорідності.
Половину приготовленого тіста вилийте на лист, застелений папером для випічки. Поставте лист у розігріту до 170-180 градусів духовку і випікайте тісто близько 15 хвилин.
Тісто має бути майже пропеченим і злегка підрум’янитися.
На тепле тісто викладіть яблучну начинку та розрівняйте її. Яблука можуть бути трохи теплими.
Потім вилийте тісто, що залишилося.
Знову поставте пиріг у духовку та випікайте ще 30 хвилин до так званої сухої палички. На зубочистці не повинно бути слідів сирого тіста.
Дайте спеченому пирогу охолонути. Тепер можна розрізати пиріг на шматочки та присипати цукровою пудрою.
Смачного!