Нове

Швидкий та простий рецепт медового печива: без проблем, все змішав і в духовку

Це печиво приготувати простіше, ніж сходити в магазин. Що важливо, готове печиво смачне та без шкідливих добавок.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 100 г
  • Ван. цукор – 10 г або 1 ст.л
  • Сіль – щіпка
  • Кориця – 1 ч.л (за бажанням, можна без неї)
  • Олія – ​​80 мл
  • Мед – 90 г
  • Сода – 1 ч.л без верху
  • Борошно +- 430 г
  • +яйце для обмазування

Приготування:

У миску розбиваємо 2 яйця С1 або С0, додаємо 100 г цукру, ванільний цукор 1 п (10 г), 80 мл рафінованої олії, 1 ч.л кориці (за бажанням), 90 г меду (якщо густий, прогрійте його на паровій бані) та 1 ч.л без гірки соди.

Всі продукти перемішуємо віночком, щоб вийшла однорідна суміш.

Далі просіюємо борошно і замішуємо тісто ложкою, а потім руками. Усього йде ~ 430 г борошна. Додаємо його поступово, оскільки продукти у всіх різні та кількість борошна в межах 50 г може відрізнятися.

Вимішуємо тісто 1-2 хв на столі. Готове тісто м’яке та гладке. Якщо натиснути пальчиком, на поверхні залишається слід.

Робочу поверхню присипаємо борошном. Розкочуємо тісто в однорідний пласт завтовшки 7 мм – 1см. Потім розрізаємо на смужки, надаємо заготовкам форму ромба.

Перекладаємо заготовки на застелений пергаментом лист. Якщо не впевнені як пергамент, тоді змастіть його маслом. Заготовки викладаємо щільно, вони не сильно виростуть обсягом.

Зверху заготовки змащуємо збитим яйцем. Потім виделкою робимо візерунок. Спочатку проводимо горизонтальні лінії, та вертикальні.

Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці при 180 * 10-20 хв, залежно від особливостей духовки. У мене пішло 10 хв.

Готове печиво м’яке, трохи солодке з медовою ноткою. За структурою та смаком дуже нагадує пряники. На другий день печиво залишається таким же м’яким. Зберігаємо його в пакеті або закритому контейнері.

Смачного!

 

Нове

Популярне