Приготувати смачний шоколадний пиріг можна всього за 20 хвилин – поки закипає чайник і заварюється чай. За смаком та соковитістю такий пиріг нічим не поступається торту, просоченому кремом, з дорогої кондитерської.
Отже, нам знадобиться цукор – 100 грамів, 2 великі курячі яйця (або 3 дрібні), пакетик ванільного цукру, борошно – 80 грамів, сметана – 60 грамів, порошок какао – 40 грамів. Крім цього, візьмемо молоко – 120 мл, розпушувач для тіста – 12 грамів, олія – 3 столові ложки. Також будуть потрібні продукти для приготування глазурі – жирні вершки – 50 мл та плитка білого шоколаду.
Тісто замішується дуже швидко. Для цього в миску розбиваємо яйця, відразу ж всипаємо до них ванільний і звичайний цукор, дрібку солі, збиваємо віночком або міксером. Додаємо молоко, сметану, вимішуємо, просіюємо в тісто борошно разом з какао та розпушувачем. Збиваємо тісто, додавши наприкінці рослинну олію.
Прогріваємо сковороду з високими бортиками та антипригарним покриттям, пензлем промазуємо її невеликою кількістю олії. Виливаємо тісто на прогріту сковороду, знижуючи при цьому нагрівання до мінімального. Закриваємо сковороду кришкою. Через 10 – 15 хвилин перевіряємо готовність пирога дерев’яною паличкою.
Готовий пиріг перекладаємо на тарілку. У мікрохвильовій печі або на водяній бані розтоплюємо білий шоколад, швидко додаємо до нього вершки, злегка збиваємо і відразу ж заливаємо пиріг приготованою глазур’ю. Даємо постояти 5 хвилин і можна подавати до столу.
Верх пирога можна посипати мигдальними пластівцями, кокосовою стружкою або тертим шоколадом. А можна лишити без прикраси.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…