Справжній торт Наполеон може приготувати будь-хто. У цьому рецепті не потрібно замішувати тісто, розкачувати. Використовується готове листкове, яке можна купити у будь-якому супермаркеті.
Отже, для початку знадобиться 1 пачка вагою 400 г листкового тіста. Найкраще використовувати дріжджове.
Треба заздалегідь дістати тісто, щоб воно відтало. Викладаємо його на стіл, розгортаємо і розрізаємо на три однакові прямокутники.
Укладаємо на застелений папером (змастити олією) деко. Випікати у духовці при 200 градусах протягом 10-12 хвилин. Тісто сильно підніметься, розшарується та зарум’яниться.
Дістаємо, верхній шар, що хрумтить, відокремлюємо і подрібнюємо в дрібну крихту – це буде посипка. Кожну смужку тіста розшаровуємо на два шари і поки що відкладаємо
Робимо крем. Для нього знадобиться:
- Вершковий м’який сир – 220-250 г
- Згущене молоко – 2/3 банки
Викладаємо в глибоку миску сир, виливаємо згущене молоко і збиваємо міксером протягом трьох хвилин. Цікавий смак вийде якщо використовувати варене згущене молоко.
Можна зробити і традиційний заварний крем, але наведений варіант швидше та простіше.
Залишилося лише зібрати тортик.
Промазуючи кожну смужку кремом, роблячи прошарки, складаємо їх один на одного. Кремом, що залишився, обмазуємо верх і з боків. Посипаємо крихтою.
Торт Наполеон готовий! Дайте йому просочитися. Нехай постоїть приблизно годину за кімнатної температури, потім прибрати в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Таке тісто добре просочиться і торт виходить ніжним та дуже смачним.