Нове

Швидкий “Наполеон” за 30 хвилин з готового листкового тіста

Справжній торт Наполеон може приготувати будь-хто. У цьому рецепті не потрібно замішувати тісто, розкачувати. Використовується готове листкове, яке можна купити у будь-якому супермаркеті.

Отже, для початку знадобиться 1 пачка вагою 400 г листкового тіста. Найкраще використовувати дріжджове.

Треба заздалегідь дістати тісто, щоб воно відтало. Викладаємо його на стіл, розгортаємо і розрізаємо на три однакові прямокутники.

Укладаємо на застелений папером (змастити олією) деко. Випікати у духовці при 200 градусах протягом 10-12 хвилин. Тісто сильно підніметься, розшарується та зарум’яниться.

Дістаємо, верхній шар, що хрумтить, відокремлюємо і подрібнюємо в дрібну крихту – це буде посипка. Кожну смужку тіста розшаровуємо на два шари і поки що відкладаємо

Робимо крем. Для нього знадобиться:

  • Вершковий м’який сир – 220-250 г
  • Згущене молоко – 2/3 банки

Викладаємо в глибоку миску сир, виливаємо згущене молоко і збиваємо міксером протягом трьох хвилин. Цікавий смак вийде якщо використовувати варене згущене молоко.

Можна зробити і традиційний заварний крем, але наведений варіант швидше та простіше.

Залишилося лише зібрати тортик.

Промазуючи кожну смужку кремом, роблячи прошарки, складаємо їх один на одного. Кремом, що залишився, обмазуємо верх і з боків. Посипаємо крихтою.

Торт Наполеон готовий! Дайте йому просочитися. Нехай постоїть приблизно годину за кімнатної температури, потім прибрати в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Таке тісто добре просочиться і торт виходить ніжним та дуже смачним.

Нове

Популярне