Рецепти

Швидкий «Наполеон» без випічки

Багато хто любить цей чудовий тортик, однак балують себе і близьких ним нечасто, адже його приготування вимагає чимало часу і сил – потрібно напекти багато листкових коржів, приготувати крем, зібрати торт, просочити його. Ми ж пропустимо перший етап, і замість випічки коржів візьмемо готове листкове печиво та приготуємо відмінний торт всього за пів години. Йому залишиться лише дати просочитися в холодильнику і можна насолоджуватися смаком.

Для складання торта нам потрібна роз’ємна форма для випічки і харчова плівка. А для приготування торта візьмемо 400 грам солодкого листкового печива. Те, що печиво посипано цукром, необхідно буде враховувати при приготуванні крему. У крем цукор будемо додавати в зовсім невеликій кількості.

Крем буде заварним. Для його приготування візьмемо гаряче молоко – 600 мл, натуральне вершкове масло – 100 грам, яйце куряче – 2 – 3 штуки, 2 – 3 столові ложки цукру, ложку ванільного цукру і борошно в кількості 3 повних столових ложок.

Молоко прогріваємо в каструлі приблизно до 70-ти градусів. У мисці збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром і борошном, після чого акуратно і тонкою цівкою при безперервному помішуванні віночком вливаємо гаряче молоко – приблизно половину обсягу. Суміш ретельно, але акуратно вимішуємо. Головне тут – щоб збиті яйця не перетворилися в пластівці, і щоб не було грудочок.

Тепер суміш переливаємо в каструлю з молоком, що залишилося, безперервно при цьому помішуючи. Каструлю ставимо на плиту і включаємо слабкий нагрів. Крем необхідно прогріти при безперервному помішуванні віночком до загустіння, однак при цьому він не повинен закипіти.

Якщо ж раптом крем дійшов до кипіння, сильно переживати не варто. Перед застосуванням його потрібно збити блендером або міксером.

Коли крем загусне, додаємо в нього вершкове масло, не забуваючи при цьому перемішувати віночком. Коли маса стане однорідною, знімаємо каструлю з плити і відразу ж накриваємо її харчовою плівкою. Даємо крему охолонути до теплого стану, періодично перемішуючи.

Тепер збираємо торт. Форму для випічки вистилаємо харчовою плівкою з запасом на краю. Укладаємо шар печива, заливаємо його кремом, потім, наступний шар печива, знову крем і т.д. Трохи печива потрібно відразу відкласти для обсипання готового торта.

Верхнім шаром повинен виявитися крем. Його засипаємо залишеним печивом, подрібнивши його в крихту. Краї плівки піднімаємо вгору і закриваємо ними торт. Прибираємо форму в холодильник на 1 – 3 години.

Готовий торт виймаємо з форми, перекладаємо на блюдо, видаливши плівку. Нарізаємо і подаємо до столу.

Смачного!

Також читайте: ГОТУЄМО ДУЖЕ ШВИДКИЙ І СМАЧНИЙ СМЕТАННИК ЗА ОСОБЛИВИМ РЕЦЕПТОМ

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…