Багато хто любить цей чудовий тортик, однак балують себе і близьких ним нечасто, адже його приготування вимагає чимало часу і сил – потрібно напекти багато листкових коржів, приготувати крем, зібрати торт, просочити його. Ми ж пропустимо перший етап, і замість випічки коржів візьмемо готове листкове печиво та приготуємо відмінний торт всього за пів години. Йому залишиться лише дати просочитися в холодильнику і можна насолоджуватися смаком.
Для складання торта нам потрібна роз’ємна форма для випічки і харчова плівка. А для приготування торта візьмемо 400 грам солодкого листкового печива. Те, що печиво посипано цукром, необхідно буде враховувати при приготуванні крему. У крем цукор будемо додавати в зовсім невеликій кількості.
Крем буде заварним. Для його приготування візьмемо гаряче молоко – 600 мл, натуральне вершкове масло – 100 грам, яйце куряче – 2 – 3 штуки, 2 – 3 столові ложки цукру, ложку ванільного цукру і борошно в кількості 3 повних столових ложок.
Молоко прогріваємо в каструлі приблизно до 70-ти градусів. У мисці збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром і борошном, після чого акуратно і тонкою цівкою при безперервному помішуванні віночком вливаємо гаряче молоко – приблизно половину обсягу. Суміш ретельно, але акуратно вимішуємо. Головне тут – щоб збиті яйця не перетворилися в пластівці, і щоб не було грудочок.
Тепер суміш переливаємо в каструлю з молоком, що залишилося, безперервно при цьому помішуючи. Каструлю ставимо на плиту і включаємо слабкий нагрів. Крем необхідно прогріти при безперервному помішуванні віночком до загустіння, однак при цьому він не повинен закипіти.
Якщо ж раптом крем дійшов до кипіння, сильно переживати не варто. Перед застосуванням його потрібно збити блендером або міксером.
Коли крем загусне, додаємо в нього вершкове масло, не забуваючи при цьому перемішувати віночком. Коли маса стане однорідною, знімаємо каструлю з плити і відразу ж накриваємо її харчовою плівкою. Даємо крему охолонути до теплого стану, періодично перемішуючи.
Тепер збираємо торт. Форму для випічки вистилаємо харчовою плівкою з запасом на краю. Укладаємо шар печива, заливаємо його кремом, потім, наступний шар печива, знову крем і т.д. Трохи печива потрібно відразу відкласти для обсипання готового торта.
Верхнім шаром повинен виявитися крем. Його засипаємо залишеним печивом, подрібнивши його в крихту. Краї плівки піднімаємо вгору і закриваємо ними торт. Прибираємо форму в холодильник на 1 – 3 години.
Готовий торт виймаємо з форми, перекладаємо на блюдо, видаливши плівку. Нарізаємо і подаємо до столу.
Смачного!
Також читайте: ГОТУЄМО ДУЖЕ ШВИДКИЙ І СМАЧНИЙ СМЕТАННИК ЗА ОСОБЛИВИМ РЕЦЕПТОМ