Цей чудовий і дуже швидкий тортик може прикрасити собою будь-який святковий стіл, проте його можна приготувати і до будь-якого чаювання. Готується він дуже швидко, при цьому виходить ніжна структура і насичений смак.
Отже, нам буде потрібно згущене молоко – 1 банка стандартного розміру, борошно вищого гатунку – 180 грамів, розпушувач для тіста – чайна ложка, сметана свіжа – 400 мл, цукор (а краще цукрова пудра) – повна столова ложка, натуральний шоколад – його натрем на тертці, яйце куряче – 2 штуки.
У миску переливаємо згущене молоко, додаємо яйця, збиваємо масу віночком, поступово підсипаємо борошно – його просіюємо разом з розпушувачем. Ретельно вимішуємо тісто.
Прогріваємо сковороду з антипригарним покриттям, виливаємо на неї третину або чверть тіста (залежить від діаметра сковороди), обсмажуємо при слабкому нагріванні з обох боків до золотистого кольору. Якщо сковорода в діаметрі 24 сантиметри, вийде 3 коржі. Якщо діаметр менше, тісто можна розділити на 4 частини, тоді торт буде вище.
Крем готується дуже швидко і просто. Сметану перекладаємо в миску, досипаємо цукрову пудру і дуже швидко збиваємо на великій швидкості міксера в пишний крем.
Збираємо торт. Коржі викладаємо на блюдо або тарілку, щедро промазуємо кремом. При бажанні крем між коржами можна посипати тертим шоколадом. Краї торта і його верх також обмазуємо кремом і обсипаємо шоколадом.
Торт можна відразу подавати до столу, проте якщо дати йому постояти в холодильнику протягом 3 – 4 годин, він стане ще ніжніше і смачніше.
Смачного!