Ніжний кефір у поєднанні з легкими фруктами просто ідеально! Завдяки желатину кефір тримає форму, як пудинг.
Інгредієнти:
- Кефір – 0,5 л.
- Сметана – 200 г
- Желатин – 30 г
- Окріп – 100 мл.
- Цукор – 4 ст. ложки
- Фрукти та ягоди – скільки захочеться
Приготування:
- Візьміть миску, висипте 30 г желатину, залийте 100 мл окропу. Добре перемішайте і зачекайте 12 хвилин, щоб желатин повністю розчинився в окропі та набух;
- В іншу миску вилийте 0,5 л. кефіру (2 склянки) і засипте цукром. Додати сметану і перемішати віночком;
- Змішайте желатин та кефір. Основа десерту готова;
- Дістаньте всі фрукти та ягоди, які залежалися у будинку. Дрібно наріжте. Дістаньте гарні склянки чи будь-яку іншу форму під десерт. Викладайте в неї фрукти, потім кефір, потім знову фрукти і так чергуйте, поки інгредієнти не закінчаться;
- Заберіть стаканчики на 2 години в холодильник, щоб застиг желатин.
Чудовий десерт без випічки готовий! У мене вийшло 4 стаканчики. Він не лише смачний, а й корисний. Можете їсти цілий рік! Ідеально підходить для тих, хто любить солодке, але намагається стежити за фігурою.
Смачного!