За 25 хвилин готую ситний і дуже смачний салат з грибів, консервованої квасолі і цибулі з додаванням зелені і горіхів. Гриби і горіхи можна брати будь-які, у мене печериці та арахіс. Щоб додати салату яскравий смак і гостроту, цибулю мариную в оцті. Квасоля робить салат більш ситним і красивим. Петрушка і кріп додає свіжість.
Інгредієнти:
- 8 шт. печериці (середні)
- 1 шт. цибуля (середня)
- 1 банка квасоля (консервована)
- 1 ст.л. горіх (арахіс)
- 4 гілочки петрушка
- 4 гілочки кріп
- 4 ст.л. оцет (9%)
- 4 ст.л. рослинна олія
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
Приготування:
- Цибулю розрізаємо на 4 частини, нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в миску. Додаємо оцет і воду, щоб рідина покрила цибулю. Залишаємо, поки готуємо інші продукти.
- Якщо капелюшки печериць сильно пошкоджені, то зчищаємо ножем з них верхню плівку. Якщо гриби цілі, то просто промиваємо з губкою і оновлюємо зріз. Можна брати будь-які гриби на смак.
- Печериці розрізаємо навпіл і нарізаємо не надто тонкими скибочками. Відправляємо їх в олію в сковороду і готуємо на середній температурі, помішуючи, близько 10 хвилин.
- Гриби занадто сильно не засмажуємо. З них повинна виділитися рідина, а потім випаруватися. В кінці посипаємо сіллю і меленим перцем.
- Готові печериці перекладаємо в миску і охолоджуємо.
- Мариновану цибулю віджимаємо і викладаємо в гриби.
- Квасолю відкриваємо, висипаємо на друшляк, промиваємо і даємо пару хвилин постояти. Відправляємо в миску.
- Петрушку і кріп дрібно нарізаємо і додаємо в миску.
- Добре перемішуємо, пробуємо на сіль і салат майже готовий. Олії буде досить від грибів.
- Готовий ароматний салат перекладаємо на тарілку.
- Посипаємо подрібненим арахісом і відразу подаємо на стіл. Арахіс можна замінити на будь-які горіхи за смаком. За рахунок цибулі салат виходить соковитим, за рахунок квасолі і грибів ситним.
Смачного!!!
Також читайте: САЛАТ “ГРИБНА ПОЛЯНА” СЕРЙОЗНИЙ КОНКУРЕНТ ОЛІВ’Є