Рецепти

Швидко до чаю! Яблучне печиво

Сьогодні у нас швидке Яблучне печиво до чаю! Шалено м’яке медове печиво з шматочками яблук, родзинками, в’яленою журавлиною, цедрою лимона і волоськими горіхами! У міру солодке і не в міру смачне! Яблучне печиво за цим рецептом цілком може стати конкурентом шарлотці і яблучному пирогу, м’яке як булочка і смачне, як в дитинстві у мами або бабусі!

Складові

Для тіста:

  • яйця 3 шт
  • цукор 50 г
  • ванільний екстракт (або ванільний цукор) 1 ч.л
  • вершкове масло 90 г
  • мед 1 ст.л (50 г)
  • борошно 300 г
  • розпушувач 1,5 ч.л

Начинка з яблук з родзинками і горіхами:

  • яблука 2 шт (~ 400 г)
  • родзинки 20-30 г
  • в’ялена журавлина або вишня 20-30 г
  • волоські горіхи 20-30 г
  • цедра 1 лимона

Приготування

  • У каструльку кладемо вершкове масло. І мед. Нагріваємо до рідкого стану. Доводити до кипіння не потрібно. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.
  • У чисту миску розбиваємо яйця. Збиваємо пів хвилинки і поступово, в кілька прийомів добавляємо цукор.
  • Збиваємо яйця з цукром близько 3 хвилин, на максимальній швидкості міксера до пишності. Так цукор краще розчиниться. Але можна обійтися без міксера і просто добре збити вінчиком.
  • Додаємо ванільний екстракт або ванільний цукор для аромату.І вливаємо ледве теплу суміш з розтопленого масла з медом.
  • Ще раз все перемішати міксером, приблизно 7-10 секунд, до об’єднання.
  • У борошно додаємо розпушувач і добре перемішуємо. Поступово просіюємо борошно з розпушувачем в яєчно-олійно-медовою сумішшю. І замішуємо в’язке тісто.
  • У тісто додаємо в’ялену журавлину / вишню, родзинки та волоські горіхи. Також для аромату можна додати цедру лимона.
  • Яблука миємо й очищаємо від шкірки. Видаляємо насіння і нарізаємо кубиками. Додаємо яблука в тісто. І перемішуємо. Якщо любите корицю, можна додати дрібку кориці.
  • Викладаємо печиво на застелений пергаментом деко, на деякій відстані один від одного, за допомогою двох ложок.
  • Духовку розігріваємо до температури 180ºC випікаємо печиво до золотистого кольору приблизно 25-35 хвилин. Час випічки орієнтовний, орієнтуйтеся по золотавому кольору печива.
  • Наше медове яблучне печиво готове, воно виходить неймовірно смачним, м’яким, ніжним і ароматним! Просто неможливо зупинитися!
  • Таке печиво можна приготувати заздалегідь і подати на сніданок – гарний настрій буде забезпечено. Як бачите, печиво готується швидко і просто і цілком може конкурувати з яблучним пирогом або шарлоткою.

Також читайте: СИРНИЙ ЧІЗКЕЙК “СНІКЕРС”. НІЖНИЙ ПИРІГ З СИРОМ ДО ЧАЮ

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…