Це рецепт дуже простих хачапурі на сковороді! Коржики готуються швидко, виходять дуже смачними і з’їдаються в одну мить!
Інгредієнти:
Просте тісто на кефірі:
- 250 мл кефіру (у мене 2,5%)
- 1/2 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 375 г борошна
- 75 г вершкового масла
Сирна начинка:
- 500 г сиру (у мене сулугуні + бринза, можна сир, моцарела)
- 1 яйце
- + вершкове масло для змащування готових хачапурі.
Приготування:
Насамперед робимо начинку. Сир натираю на великій терці. Додаю яйце і добре перемішую.
Ділю на 4 частини, і формую 4 колобки (для 4 хачапурі). Накриваю плівкою і забираю в холодильник дозрівати.
Тепер тісто. Вершкове масло потрібно розтопити та остудити. У теплому кефірі розчиняю соду. Кефір спіниться. Вливаю остигле масло. Всипаю сіль. Додаю борошно і замішую тісто.
Тісто виходить м’яке, липке. Поділяю його на 4 частини. Округлюю, накриваю, відпочинок 30 хвилин.
Залишилося сформувати та посмажити. Сковороду добре розігріваю. Колобок тіста розтягую руками в коржик. У центр кладу кульку начинки та збираю зверху тісто.
Перевертаю швом вниз і розкочую в тонкий коржик по діаметру сковороди. У мене 22-23 см. Якщо великої сковороди немає, одразу плануйте тоді 5 хачапурі.
Кладу хачапурі на добре розігріту сковороду та печу з двох сторін на середній температурі, до легких підпалин на тісті.
Загальний час приготування 1 коржика 6-8 хвилин. Коли перевертаю, коржик здувається, роблю невеликий розріз для виходу пари. З другого боку випікається швидше, стежте.
Готові коржики змащую вершковим маслом.
Смачного!