Рецепти

Швидке тісто та соковита начинка: відмінний заливний пиріг, можна пекти щодня, тільки міняти начинку

Якщо у когось немає навичок приготування дріжджового тіста для випікання пирогів, тоді заливний пиріг – ваш варіант. Тісто для заливного пирога можна приготувати буквально із того, що є. Можна використовувати кефір, сметану. Начинка теж може бути різна. Все залежить від вашої уяви.

Інгредієнти:

  • Сметана – 250 г
  • Яйця – 3 шт
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Капуста – 400 г
  • Риба – 400 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Олія вирощує – 80 мл

Приготування:

Приготуємо начинку.

Тонко нашаткуємо капусту і півкільцями нарізаємо цибулю.

Рибу в пирогах можна використовувати свіжу або консервовану, хто, що любить.

Ще один момент рибу для пирогів краще вибирати без кісток. Шкірку зрізати, тому що в пирогах шкірка може здаватися жорсткою.

Пасеруємо на сковорідці з додаванням олії цибулю. Тут важливо цибулю саме пасерувати, а не обсмажувати. Потім до цибулі додаємо капусту, перемішуємо і тушкуємо до готовності.

Рибу обсмажуємо окремо.

Також дуже важливо не смажити, а обсмажувати до білого кольору.

Готуємо тісто на заливання.

У мисці змішуємо яйця, сметану, сіль. Все вінчиком збиваємо до однорідної маси.

Потім додаємо борошно та розпушувач. Добре перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок. Тісто за консистенцією нагадує тісто на оладки.

Формуємо пиріг.

У глибоке деко або як у мене сковорідка, змащуємо рослинною олією і виливаємо половинку тіста.

На тісто викладаємо начинку. Шар капусти, а потім риби. Усі шари треба посолити та поперчити. Далі рибу накриваємо ще капустою.

Ось тепер заливаємо начинку тістом. Зверху можна посипати смаженим кунжутним насінням. Ставимо пиріг у заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 20-30 хвилин.

Якщо ви не впевнені в тому, що пиріг пропікся, а верхівка підгоряє, то треба пиріг накрити фольгою.

Після цього часу дістаємо пиріг з духовки і остуджуємо.

Відразу такий пиріг витягувати зі сковороди не треба, оскільки у нього дуже тонкі та м’які кірки, пиріг може розвалитися. Тому треба, щоб пиріг добре охолонув. Корочки трохи будуть щільніші і пиріг не розвалиться.

Нарізаємо на шматочки та подаємо на стіл.

Смачного!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…