Печиво готую із невеликої кількості продуктів. Є в складі один інгредієнт, який додає печиву прекрасний карамельний смак. Тісто замішую легко та швидко, розкочувати його не треба. Просто замішую та роблю з нього кульки, дуже легко та зручно готувати. Печиво красиве з тріщинами та дуже смачне.
Інгредієнти:
- 200 г борошна (вищий сорт)
- 180 г вареного згущеного молока
- 50 г вершкового масла
- 30 г цукрової пудри
- 1 куряче яйце (СО)
- 1/2 ч. л. розпушувача
Приготування:
Розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукровою пудрою вилкою (масло має стати пишним і світлішим).
Додаємо яйце та варене згущене молоко. Згущене молоко дає чудовий карамельний смак.
Добре перемішуємо вінчиком.
Додаємо частину борошна та весь розпушувач. Перемішуємо спочатку вінчиком.
Потім додаємо порціями борошно та перемішуємо ложкою. Виходить досить густе тісто.
Руки постійно змочуємо у воді та формуємо з тіста кульки (13 шт.). Розташовуємо кульки на деку на відстані один від одного. Випікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, близько 15 хвилин (у мене пішло 14 хвилин).
Як тільки печиво збільшиться в об’ємі, покриється тріщинами і злегка зарум’яниться, виймаємо та охолоджуємо. Печиво виходить красиве з тріщинами та дуже ароматне (карамельне).
За структурою печиво досить щільне (схоже на класичні пряники), пухке, в міру солодке з чудовим карамельним смаком. До чаю чи кави просто чудово.
Смачного!!!