Сьогодні поділюся з вами рецептом найпростішого печива. Воно дуже смачне, ніжне та готується максимально швидко.
Інгредієнти:
- Борошно ~ 280 г
- Йогурт 60 г
- Вершкове масло 130 г
- Яйце 1 шт
- Цукор 30 г в тісто
- Цукор 30 г на посипання
- Розпушувач 1 ч.л
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
- Кунжут 30 г
Приготування:
Розбиваю в миску яйце, додаю цукор, ванільний цукор, сіль та йогурт.Перемішую продукти вінчиком.
В іншу тарілку висипаю борошно і додаю розпушувач. Перемішую. Додаю холодне вершкове масло, я його порізала на шматочки. Перетираю масло з борошном. Виливаю яєчну суміш. Перемішую руками та формую м’яке тісто.
Розкочую тісто у прямокутний пласт. Товщина пласта приблизно 3 мм. Посипаю зверху цукром і висипаю кунжут.
Одну третину тіста підгинаю. Насипаю на нього залишки цукру та кунжуту, знову підгинаю. Усього виходить три шари.
Розділяю пласт на дві частини та кожну нарізаю на невеликі прямокутники. Ширина приблизно 2,5 см
Всі заготовки викладаю на лист і ставлю в заздалегідь розігріту до 180 разів у духовку
Час випікання приблизно 15-20 хвилин
Смачного!