Тонкий лаваш – чудова основа для швидких закусок. Готуємо просте блюдо для ситного перекусу або сніданку. Тонкий лаваш змащуємо фаршем, формуємо порційні шматочки і обсмажуємо їх на сковороді в олії. Щоб лаваш вийшов м’яким, паніруємо його разом з начинкою в яєчній суміші. На смак страва нагадує чебуреки з соковитою м’ясною начинкою.
Інгредієнти:
Приготування:
Підготуйте фарш – м’ясо перекрутити через м’ясорубку. Головку цибулі можна нарізати дрібними кубиками або відразу перекрутити її з м’ясом. Свіжу зелень промийте, наріжте, додайте до фаршу. Суміш приправте паприкою, меленим перцем, сіллю, ретельно перемішайте (краще руками), максимально поєднуючи всі компоненти між собою.
Візьміть лаваш круглої форми або заздалегідь виріжте з тонкого лаваша кола діаметром 25 см.
М’ясну начинку нанесіть на одну сторону лаваша, розмазуючи силіконової лопаткою по всьому периметру рівним шаром. М’ясний шар не повинен бути дуже товстий, щоб при смаженні він повністю присмажився.
Зверху на фарш викладіть друге коло лаваша, злегка притисніть його руками, щоб лист прилип до фаршу. Коло наріжте на 3 однакових трикутника. Таким же чином виконайте з іншими листами лаваша.
У глибоку ємність розбийте яйця, посоліть. У яєчну суміш по черзі опустіть трикутники, вмочуючи їх з двох сторін. Потім трикутники підніміть вгору, щоб стекло зайве панірування.
На вогонь встановіть сковороду, влийте рослинну олію. У гарячу олію опустіть заготовки.
Смажте їх на середньому вогні під кришкою приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб фарш усередині встиг приготуватися, а лаваш підрум’янитися.
Блюдо подайте на стіл в гарячому вигляді. Трикутники з лаваша з м’ясною начинкою можна доповнити будь-яким соусом до смаку.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…