Нове

Швидка випічка із замороженими ягодами

За таким принципом випічку можна готувати із замороженими або свіжими ягодами та фруктами, варенням чи джемом. Спосіб приготування дуже простий, тому що саме тісто готувати не треба, йому треба надати красиву форму. Щоб при випіканні заморожені ягоди залишилися цілими, використовую простий прийом. Кошички з ягодами виходять красивими, хрусткими із чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • 250 г заморожених ягід
  • 4,5 аркуша тіста філо
  • 1 куряче яйце (невелике)
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • за смаком рослинна олія

Приготування:

Тісто філо – це дуже тонкі листи прісного тіста в рулоні. Тісто заздалегідь розморожуємо. Листи розкриваємо і обов’язково накриваємо вологим рушником, так вони не підсохнуть (залишки згортаємо в рулон і заморожуємо).

За допомогою пальців лист тіста змащуємо олією.

Розрізаємо лист на 2 частини та складаємо кожну частину навпіл.

Закручуємо краї тіста до середини.

І виходить ось такий гарний кошик. Форму можна надавати різну, головне, щоб були невеликі борти, які не дадуть соку від ягід витекти назовні.

Так збираємо все тісто. На великий лист поміщається 9 кошиків (тому 4,5 листа).

Заморожені ягоди виймаємо з холодильника, не розморожуємо. У мене малина (150 г) та чорна смородина (100 г).

Ягоди відразу посипаємо крохмалем, цукровою пудрою (можна замінити на звичайний цукор) та перемішуємо.

Ягоди відразу викладаємо в кошики. На дні тарілки залишається суміш пудри та крохмалю, додаємо її зверху на ягоди. Тісто змащуємо збитим вилкою яйцем. Випікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів близько 15 хвилин. Як тільки кошики зарум’яняться, виймаємо.

Ось така краса виходить. За рахунок того, що ягоди не розморожували та доповнили крохмалем, цукровою пудрою, вони залишилися цілими. Хрумке тісто, кисло-солодкі соковиті ягоди – це дуже смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне