Нове

Швидка вечеря: грудинка та картопля з дуже смачним соусом

Яскрава, дуже проста і ситна страва для всієї родини. Готуємо молоду картоплю, легкий соус та смажену грудинку.

Обов’язково приготуйте, порадуйте смачною вечерею рідних та переконайтеся самі наскільки це все смачно.

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 800 г
  • Грудинка свиняча (варено-копчена)
  • Йогурт грецький (або сметана 15%) – 150 мл
  • Вершкове масло – 25 г
  • Часник – половинка зубчика
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Яблучний оцет – 0.5 ст. ложки
  • Цукор – 1 щіпка
  • Червона цибуля – 0.5 шт
  • Сіль за смаком
  • Кінза – кілька гілочок
  • Кріп – кілька гілочок
  • М’ята – кілька гілочок
  • Базилік – кілька листків

Приготування:

У підсоленій воді з додаванням лаврового листа відварюємо до готовності картоплю. У чашу блендера відправляємо йогурт, зелень та дрібнонарізану половину зубчика часнику. На смак солимо, перчимо і пробиваємо в однорідну масу. Грудинку ріжемо на шматочки і на сильному вогні обсмажуємо до рум’яності. Дрібно ріжемо стебла кропу і тонкими пір’їнками нарізаємо червону цибулю. У піалі з’єднуємо цибулю, стебла кропу, додаємо оцет і по щіпці цукру та солі. Наливаємо в піал трохи води, перемішуємо і залишаємо маринуватися.

Картоплю, що зварилася, злегка обсмажуємо на вершковому маслі і викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо приготованим соусом із йогурту, посипаємо маринованою цибулею.

Нове

Популярне