Яскрава, дуже проста і ситна страва для всієї родини. Готуємо молоду картоплю, легкий соус та смажену грудинку.
Обов’язково приготуйте, порадуйте смачною вечерею рідних та переконайтеся самі наскільки це все смачно.
Інгредієнти:
- Картопля молода – 800 г
- Грудинка свиняча (варено-копчена)
- Йогурт грецький (або сметана 15%) – 150 мл
- Вершкове масло – 25 г
- Часник – половинка зубчика
- Лавровий лист – 1 шт
- Яблучний оцет – 0.5 ст. ложки
- Цукор – 1 щіпка
- Червона цибуля – 0.5 шт
- Сіль за смаком
- Кінза – кілька гілочок
- Кріп – кілька гілочок
- М’ята – кілька гілочок
- Базилік – кілька листків
Приготування:
У підсоленій воді з додаванням лаврового листа відварюємо до готовності картоплю. У чашу блендера відправляємо йогурт, зелень та дрібнонарізану половину зубчика часнику. На смак солимо, перчимо і пробиваємо в однорідну масу. Грудинку ріжемо на шматочки і на сильному вогні обсмажуємо до рум’яності. Дрібно ріжемо стебла кропу і тонкими пір’їнками нарізаємо червону цибулю. У піалі з’єднуємо цибулю, стебла кропу, додаємо оцет і по щіпці цукру та солі. Наливаємо в піал трохи води, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Картоплю, що зварилася, злегка обсмажуємо на вершковому маслі і викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо приготованим соусом із йогурту, посипаємо маринованою цибулею.