Пропоную вашій увазі швидкий рецепт глив з ароматною заправкою – дуже проста страва, з якою легко впорається навіть новачок.
Попри те, що це дуже смачно, гриби гливи є одним з найбагатших джерел цинку, який сприяє підтримці імунітету.
Інгредієнти:
- Гливи – 300-400 г
- Петрушка – невеликий пучок
- Часник – 3 зубчики
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Рослинна олія
- Оцет 9% – 0.5 ч. ложки
Приготування:
Відрізаємо стебла петрушки та максимально дрібно рубаємо листя. Часник також дрібно нарізаємо, і перекладаємо в миску з петрушкою, на смак солимо, перчимо. Для пікантності додаємо кілька кілець пікантного перцю чилі та половину чайної ложки оцту. Заправку ретельно розминаємо (щоб петрушка з часником пустили сік) і наливаємо трохи олії. Гриби розділяємо на невеликі частини і смажимо до готовності на олії. Смажені гливи викладаємо на тарілку, додаємо ароматну заправку і подаємо до столу.
Смачного!