Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного шоколадного торта з вишнею. У багатьох поєднання шоколаду і вишні вже викликає апетит, тільки уявивши, а якщо ще й спробувати))) Від такого тортика дійсно дуже складно відмовитися. Торт з шоколадних бісквітних коржів, просочених вишневим сиропом, з шоколадним кремом і ягодами вишні. Просто ідеально для Дня Народження, на будь-яке свято, та й просто для сімейного чаювання.
Бісквіт:
Яйця поділяємо на білки і жовтки. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо на середній швидкості до утворення білої піни.
Приблизно через 2-3 хвилини, починаємо вводити по трішки цукор і продовжуємо збивати до м’яких піків, приблизно ще хвилин 5.
Жовтки злегка збити виделкою, щоб вони просто стали однорідними. Вливаємо по трішки жовтки в білок і акуратно знизу в верх перемішуємо.
Просіваємо борошно і какао. Я просіваю частинами і перемішуємо все також акуратно. Просто об’єднуємо всі інгредієнти, щоб вийшло однорідне тісто.
Тісто виливаємо в форму 18 см. І запікаємо в розігрітій духовці до 180 С близько 20-30 хвилин, духовку перші 20 хвилин не відкриваємо. Готовність перевіряємо шпажкою.
Бісквіт виходить пишний і смачний. Остужаємо до кімнатної температури, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 4-6 годин, а краще на ніч.
Для сиропу:
Сироп також можна приготувати заздалегідь, так він повинен бути холодним під час просочення. У сотейнику змішуємо вишню, воду і цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, нам потрібно розчинити цукор, кип’ятити не потрібно. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильник. Сиропом ми будемо просочувати коржі, а вишню використовувати в середину.
Для крему:
Крем дуже простий і складається всього з 2 інгредієнтів, але який же він смачний. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Уважно дивіться, щоб в шоколад не потрапила вода. А ще дно чаші не повинно стикатися з водою.
В розтоплений шоколад додаємо густу сметану. Додаємо по ложці і перемішуємо.
Виходить красивий, однорідний крем. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на годинку або до збірки торта.
Збираємо торт. Корж ділимо на 3 частини. Верхню частину ми укладаємо на самий низ, так менше ймовірність, що сироп витече, а ще так торт рівніший. Нижній корж просочуємо, досить рясно, але не настільки, щоб сироп витікав.
Далі шар крему, я робила це за допомогою кондитерського мішка, так шар виходить більш рівний. Крему повинно вистачити на весь торт, разом з покриттям. На крем викладаємо вишню.
Далі я закріпила торт роз’ємним кільцем, так збирати торт набагато зручніше і він добре стабілізується і залишається рівним. Далі викладаємо корж, просочуємо його добре, крем і вишню.
Зверху викладаємо корж стороною зрізу. Просочуємо і прибираємо в холодильник на 4-6 годин. Торт просочиться і стабілізується.
Через годину дістаємо і наносимо залишки крему, я робила це також за допомогою кондитерського мішка.
Після вирівнюючи прибираємо в холодильник хоча б на годину.
Патьоки:
Для шоколадних патьоків нам потрібно вершки довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячими вершками заливаємо шоколад і залишаємо на 5 хвилин, щоб шоколад розтанув, періодично помішувати.
Патьоки я також готувала перший раз і в мене вони не вийшли. Маса виявилася занадто густа і потрібно було додати ще трохи вершків, але сподіваюся наступного разу вийде. Маса повинна досить легко стікати з лопатки.
Патьоки наносимо на добре охолоджений торт. Патьоки я робила за допомогою кондитерського мішка. Для прикраси зверху я готувала ще трохи крему.
А смак мене точно порадував, торт дійсно дуже смачний, ніжний, просочений, з яскравим смаком.
Цей торт легко готувати, досить бюджетний варіант. З даної кількості інгредієнтів торт вийшов на 1,5 кг. Відмінний варіант для невеликої компанії на 6-8 осіб. А поєднання шоколаду з вишнею багатьом припаде до смаку.
Смачного!
Також читайте: БІСКВІТНИЙ ТОРТ “ЧАРІВНИЦЯ”. СМАК, ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…