Рецепти

Шоколадний торт з вишнею. Відмовитися неможливо!

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного шоколадного торта з вишнею. У багатьох поєднання шоколаду і вишні вже викликає апетит, тільки уявивши, а якщо ще й спробувати))) Від такого тортика дійсно дуже складно відмовитися. Торт з шоколадних бісквітних коржів, просочених вишневим сиропом, з шоколадним кремом і ягодами вишні. Просто ідеально для Дня Народження, на будь-яке свято, та й просто для сімейного чаювання.

Шоколадний торт з вишнею:

Бісквіт:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 60 г
  • Какао – 20 г
  • Дрібка солі

Яйця поділяємо на білки і жовтки. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо на середній швидкості до утворення білої піни.

Приблизно через 2-3 хвилини, починаємо вводити по трішки цукор і продовжуємо збивати до м’яких піків, приблизно ще хвилин 5.

Жовтки злегка збити виделкою, щоб вони просто стали однорідними. Вливаємо по трішки жовтки в білок і акуратно знизу в верх перемішуємо.

Просіваємо борошно і какао. Я просіваю частинами і перемішуємо все також акуратно. Просто об’єднуємо всі інгредієнти, щоб вийшло однорідне тісто.

Тісто виливаємо в форму 18 см. І запікаємо в розігрітій духовці до 180 С близько 20-30 хвилин, духовку перші 20 хвилин не відкриваємо. Готовність перевіряємо шпажкою.

Бісквіт виходить пишний і смачний. Остужаємо до кімнатної температури, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 4-6 годин, а краще на ніч.

Для сиропу:

  • Вишня – 100 г
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 200 г

Сироп також можна приготувати заздалегідь, так він повинен бути холодним під час просочення. У сотейнику змішуємо вишню, воду і цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, нам потрібно розчинити цукор, кип’ятити не потрібно. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильник. Сиропом ми будемо просочувати коржі, а вишню використовувати в середину.

Для крему:

  • Темний шоколад – 300 г
  • Сметана (25%) – 650 г

Крем дуже простий і складається всього з 2 інгредієнтів, але який же він смачний. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Уважно дивіться, щоб в шоколад не потрапила вода. А ще дно чаші не повинно стикатися з водою.

В розтоплений шоколад додаємо густу сметану. Додаємо по ложці і перемішуємо.

Виходить красивий, однорідний крем. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на годинку або до збірки торта.

Збираємо торт. Корж ділимо на 3 частини. Верхню частину ми укладаємо на самий низ, так менше ймовірність, що сироп витече, а ще так торт рівніший. Нижній корж просочуємо, досить рясно, але не настільки, щоб сироп витікав.

Далі шар крему, я робила це за допомогою кондитерського мішка, так шар виходить більш рівний. Крему повинно вистачити на весь торт, разом з покриттям. На крем викладаємо вишню.

Далі я закріпила торт роз’ємним кільцем, так збирати торт набагато зручніше і він добре стабілізується і залишається рівним. Далі викладаємо корж, просочуємо його добре, крем і вишню.

Зверху викладаємо корж стороною зрізу. Просочуємо і прибираємо в холодильник на 4-6 годин. Торт просочиться і стабілізується.

Через годину дістаємо і наносимо залишки крему, я робила це також за допомогою кондитерського мішка.

Після вирівнюючи прибираємо в холодильник хоча б на годину.

Патьоки:

  • Шоколад – 50 г
  • Вершки – 50 г

Для шоколадних патьоків нам потрібно вершки довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячими вершками заливаємо шоколад і залишаємо на 5 хвилин, щоб шоколад розтанув, періодично помішувати.

Патьоки я також готувала перший раз і в мене вони не вийшли. Маса виявилася занадто густа і потрібно було додати ще трохи вершків, але сподіваюся наступного разу вийде. Маса повинна досить легко стікати з лопатки.

Патьоки наносимо на добре охолоджений торт. Патьоки я робила за допомогою кондитерського мішка. Для прикраси зверху я готувала ще трохи крему.

А смак мене точно порадував, торт дійсно дуже смачний, ніжний, просочений, з яскравим смаком.

Цей торт легко готувати, досить бюджетний варіант. З даної кількості інгредієнтів торт вийшов на 1,5 кг. Відмінний варіант для невеликої компанії на 6-8 осіб. А поєднання шоколаду з вишнею багатьом припаде до смаку.

Смачного!

Також читайте: БІСКВІТНИЙ ТОРТ “ЧАРІВНИЦЯ”. СМАК, ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…